Radiostation aanmelden bij radioportals

Iedereen die een online radiostation start of plannen heeft om dit te doen, wil natuurlijk zo veel mogelijk bekendheid krijgen op het internet. Radioportals zijn hierbij dan ook bij uitstek een zeer interessant medium voor (startende)online radiostations om meer en meer nieuwe luisteraars te bereiken. De meeste radioportals zijn erg gesteld op de continuiteit van de radiostations die zij aanbieden op hun radio-startpagina's. Als beginnend online radiostation zal het daarom moeilijker zijn om een plekje te bemachtigen op de populairdere radiosites.

Hoe krijg je een radiostation op de radioportals?

De ervaring leert dat veel mensen zich geroepen voelen om een online radiostation op te starten. Zo maken deze radiomakers in spe, vaak een stream aan bij (gratis)streaming-platforms als Radionomy/Shoutcast en stoppen ze vervolgens na enkele weken/maanden weer als het toch wel moeilijk blijkt om luisteraars te binden. Slechts enkelen zetten het idee ook echt door en worden langzaam maar zeker succesvol, goed werk heeft immers tijd nodig. Een goede radioportal zal daarom erg selectief zijn in het toelaten van radiostations om zo de continuiteit voor haar bezoekers/luisteraars te kunnen blijven waarborgen. Een tip die we mee willen geven aan serieuze beginnende radiostations is dan ook: Wees creatief, wees uniek en geef bij het aanmelden van uw radiostation een duidelijke beschrijving over het format van uw online radiostation en waarom u zich onderscheidt van de andere duizenden online radio stations.

Kost het geld om op een radioportal te staan?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Het hoeft namelijk niet perse geld te kosten om met je radiostation op de betere populaire radioportals te komen staan, echter moet je dan wel van goede huizen komen met je muziekstation. Wanneer jouw online radiostation heel erg uniek en speciaal is, is dit ook een enorme verrijking voor de radioportals. Sommige grote radioportals vragen een flinke jaarlijkse fee om een radiostation op de homepagina aan te bieden. Andere radioportals laten stations soms helemaal gratis toe vanwege het unieke karakter/format, het bepaalde thema of op basis van bepaalde gemaakte wederzijdse afspraken over bijvoorbeeld het uitzenden van reclamespotjes of het plaatsen van banners, links of nieuwsberichten. Het is vrij normaal dat een radioportal kosten rekent voor; de plaatsing van uw station op de radiosite, het aanpassen/vervangen van stream-urls, het vervangen van logo's of teksten. Al met al, hoe beter het verhaal van uw concept, hoe groter de kans dat uw radiostation zal groeien en op de bekendere grote portals zal pronken met het logo van uw online radiostation!

Wij kunnen bemiddelen voor plaatsing van uw radiostation bij diverse populaire radioportals

Bent u benieuwd wat Radioportals.nl kan betekenen voor uw radiostation? Meldt u dan aan via onderstaande aanmeldformulier. Wij zullen uw aanmelding beoordelen en eventueel een passend voorstel doen.

Radioportals.nl, goeie deal!

Aanmeldformulier Radioportals.nl